Name:
Phone No.
Address:
Item/Code
Quantity
Email Address:

Get your own free form like this one.

Tuesday, February 16, 2010

PENAWAR MUJARAB BATUK - AROMA THERAPY PLUS

 

MEMPERKENALKAN UBAT BATUK SAPU PERTAMA DI MALAYSIA 

 

AROMATHERAPY PLUS 
PRICE: RM14.00 (10ML)
  

Aromatherapy Plus merupakan produk rumusan campuran minyak pati asli yang mempunyai fungsi tersendiri dan nilai komersial yang tinggi. Ianya disesuaikan untuk banyak kegunaan, mengikut kesesuaian tubuh badan seseorang. Kebiasaan AROMATHERAPY PLUS amat baik untuk kegunaan batuk. Selsema. Asma. Kahak akibat merokok, sakit-sakit sendi. Pening-pening kepala, stress dan sebagainya. Rumusan utama dari ekstrak pudina, t-tree, lavender. Gabungannya mempunyai persen yang tersendiri. Untuk memberi kesan yang terbaik dari segi kesihatan, kesesuian kulit dan bau yang menyegarkan serta unik. Kegunaanya boleh digunakan dari bayi lagi, yang berumur 2 bulan hingga ke dewasa. Produk ini difokuskan untuk seisi keluarga, dimana sahaja dan apa jua kaadaan, ia amat mudah digunakan. HANYA SAPU ditempat ber kenaan. Insyaallah kita akan dapat merasai kebaikannya.


PENGENALAN AROMATHERAPY

Aromatherapy pada asasnya pengunaan pati organik yang diekstrakkan dari tumbuhan yang dikenali sebagai minyak pati (Essential oil)bagi kegunaan rawatan kesihatan yang mempunyai sifat merawat terhadap fizikal dan emosi. Ia dikenali sebagai diantara eksrak botanikal yang paling baik dengan sifat teraputik serta sifat pemuliharaan dan rawatan dengan menyerapan melalui kulit atau kaedah menghidu (Inhalasi).

KHASIAT
KANDUNGAN UTAMA DI DALAM AROMATHERAPY PLUS


PUDINA (Peppermint)

Pudina merupakan herba yang biasanya digunakan untuk memberi kesegaran nafas , mencairkan kahak, asma, selsema, anti bacteria dan anti septik. Yang kebanyakan digunakan untuk ubat gigi, gula-gula, gula-gula getah, ubat batuk, ubat kumur dan sesetengah produk selsema (in heller). Untuk perubatan tradisional, minyak rebusan daun pudina amat baik untuk masalah bengkak-bengkak sendi, masalah angin, luka, demam selsema, ekzima dan sebagainya. Dalam kaedah aromatherapy, ekstrak dari daun pudina diambil, kebiasaannya setitik minyak pati menyamai 30 titik minyak rebusan pudina itu sendiri. Nilai herbanya lebih tinggi, bermenthol, namun kesan bau dan kepekatannya tidak sesuai digunakan terus pada kulit. Kesan rengsang pada kulit akan jelas kelihatan, seperti kering, kasar dan masaalah radang kulit. Untuk produk AROMATHERAPY PLUS, walau pun ianya bahan utama, namun pencairannya mempunyai nisbah tertentu dan di campur dengan minyak-mimyak pati yang lain bagi disesuaikan kegunaanya terus pada kulit dari peringkat umur bayi lagi.

TEA TREE (MYRTACEACE)

Minyak aromatherapy yang paling banyak digunakan didalam kosmetik. Biasanya ia digunakan dalam produk2 pencuci muka, masaalah jerawat, ubat kulit dan sebagainya. Kebanyakan minyak pati t-3 diimport dari Australia, Cina dan Negara-negara Eropah. Dalam produk tradisional melayu kurang digunakan minyak aroma ini. Kajian keatas minyak t-tree mendapati ianya baik dan berkesan pada masalah2 kulit. Untuk produk AROMATHERAPY PLUS ia mempunyai berberapa fungsi yang bertindak sebagai bahan yang megembalikan ketidak selesaan kulit,permasaalahan kulit. Ia juga bertujuan memberi kesan pada masalah jerawat, jeragat, masaalah kulit kering dan kegunaan ditempat2 berkulit lembut. Namun begitu, baunya yang agak kuat tidak sesuai untuk dihidu. Kegunaan patinya secara terus akan menyebabkan kulit menjadi kesat, mengelupas dan sebagainya. Harus diingat, semua minyak pati aromatherapy mempunyai kepekatan yang cukup tinggi, tahap pencairannya perlu mengikut kesesuian produk.

LAVENDER

Berasal dari eropah, yang merupakan minyak pati yang paling popular dalam kaedah aromatherapy. Kebanyakan produk aromatherapy akan mengunakan minyak pati ini. Ianya banyak digunakan untuk meredakan tekanan, imosi, merehatkan minda, masaalah keletihan, meredakan sistem saraf, kesan terbakar matahari dan masalah sukar tidur (insomnia). Didalam produk AROMATHERAPY PLUS kami telah adunkan lavender supaya nilai terapeutik tak hilang dan mempunyai kombinasi yang baik dalam fomulasinya. Baunya yang segar dan unik menjadikan produk AROMATHERAPY PLUS cukup istimewa.






 

5 comments:

  1. sarah, ina nak juga lah..nanti dah wat pymt ina email details kat sarah

    ReplyDelete
  2. thanks ina,

    pape inform k...

    ReplyDelete
  3. salam sis... saya dah buat order tapi.. macam mana tu... akk akan confirmkan via email ke?

    ReplyDelete
  4. whitey mommy: kejap lagi akak pos barang awak....

    dah pos akak sms ya....

    hopefully dapat bantu cairkan kahak khalish...

    gud luck...

    ReplyDelete
  5. salam..ada lgi x minyak ni? klu ade sy nk order..pape hal pm sy k..nursalizaabdmajid@yahoo.com

    ReplyDelete